Inredning och dekoration - tips och tricks!

Hur inreder man sitt hem?

Att inreda och dekorera sitt hem kan kännas som en överväldigande uppgift, om man inte har klart för sig hur man vill ha det och vart man ska börja. Däremot så behöver det faktiskt inte vara varken svårt eller särskilt dyrt som man först kanske föreställer sig. I denna bloggartikel vill vi ge några smarta tips och tricks för att underlätta inredningen av ditt hem. Behöver du inspiration för inredning och dekoration till ditt hem? Kika gärna in vårt samlade sortiment här.

inredning-dekoration-naturliga-farger

Rensa och organisera

En god start är att börja med att rensa och organisera ett rum i taget. Det första steget för att förbättra ditt hems inredning är att rensa ut det som du inte längre behöver och organisera det du vill behålla. Detta kommer att ge dig en bättre översikt över vad du faktiskt har och hjälpa dig att planera hur du kan bäst använda dina befintliga resurser. 

Sortera därför ut det som du inte längre behöver genom att gå igenom alla dina saker. Fokusera på en plats i taget för att inte göra uppgiften alldeles för överväldigande. Genom att exempelvis skapa tydlig förvaring, genom exempelvis lådor, korgar eller så skapar du en bättre överblick och gör undanstoppade saker mer lättfunna och tillgängliga. Behöver du tips på förvaring så är du alltid välkommen att spana in vårt sortiment av förvaring här.

Vilka är dina favoritfärger?

En viktig utgångspunkt är att lägga ett större fokus på dina favoritfärger. Vilka färger man väljer i sin inredning har en stor roll och påverkan på hur vi känner och vårt humör, av den anledningen är det alltid rekommenderatr att välja några av dina favoritfärger och använd dem i din inredning. Detta kan vara allt från en färgglad kudde till en accentvägg i ditt vardagsrum eller kontor.

kontorhemma-hemkontor-inredning

Speglar för att skapa rymd

Ett annat smart tips är att använda speglar för att skapa rymd. Speglar är en fantastisk inredningsdetalj som kan göra underverk för att skapa rymd i ett litet utrymme. Placera en stor spegel mot en vägg för att skapa en illusion av att rummet är större än vad det faktiskt är.

Gröna växter eller konstväxter

Ett annat smart sätt att lyfta inredningen är att investera i några gröna växter, antingen levande växter eller konstväxter. Växter är inte bara vackra att se på, de är också bra för vår hälsa. De kan rena luften och bidra till att skapa en avslappnande atmosfär i ditt hem. Välj några lämpliga växter för ditt hem och placera dem på platser där de kan få tillräckligt med ljus.

grona-vaxter-konstvaxter 

Belysning

Något som också har en stor prägel på ett hems inredning är belysningen. Det är viktigt att ha belysningen i åtanke då det är en viktig faktor för att skapa stämning i ditt hem. Tänk på vilken typ av belysning du behöver för olika utrymmen och använd olika typer av lampor för att skapa en varierad och intressant belysning.

Nyttja dold förvaring

Ett annat smart knep är att utnyttja dold förvaring. Förvaring är viktigt för att hålla ordning och reda i ditt hem. Men det behöver inte betyda att du måste ha stora hyllor eller garderober som tar upp mycket plats. Utnyttja istället dold förvaring som under sängen eller i en soffasäng.

inredning-dekoration-forvaring

Investera i tidlösa möbler Tidlösa möbler är en smart investering eftersom de håller länge och passar in. Vi hoppas att dessa tips och tricks kan vara till nytta för dig i ditt inredande.