Laptopbord - för en bekvämare tid vid datorn

Ett bekvämare sätt att arbeta eller spendera tid framför datorn - multifunktionella laptopbord.

Att arbeta hemifrån har blivit allt mer vanligt under de två senaste åren, och det är mest sannolikt en trend som är här för att stanna. Hemarbete har under de rådande omständigheterna visat sig vara smidigare än vad många förväntat sig och de digitala lösningarna har sparat oss mycket resande och tid. Hemarbetet har däremot fört med sig en annan typ av utmaning istället, nämligen den ergonomiska aspekten i arbetssituationen. En lösning på utmaningen som varit populär i vårt sortiment är laptopbord. Ett laptopbord bidrar till en mer mobil arbetsmiljö i hemmet och gör det enklare att flytta med sig sin arbetsdator var man än önskar att befinna sig.

laptopbord-arbete-hemifrån

 Viktigt att tänka på vid hemarbete

Att utrusta sin hemarbetsplats med ett laptopbord är ett sätt att underlätta för sig själv och säkerställa en bättre ergonomi, men det räcker inte enbart där. Utmaningen med hemarbete är att man möjligtvis inte har tillgång till ett höj- och sänkbart skrivbord, som ofta finns i kontorsmiljöer. 

Att sitta ned alldeles för länge har enligt studier visat sig vara direkt skadligt för kroppens inre organ. Utöver det så får vi även en negativ påverkan på vår kroppshållning. Lyckligtvis finns det enkla knep som man kan ta till för att inte belasta kroppen så mycket vid hemarbete.

  • Ta regelbundna pauser och ställ dig upp

Att ta regelbundna pauser och resa sig upp och röra på kroppen lite, är både bra för hjärnan och kroppen. När vi arbetar alldeles för länge i streck så tenderar vi att trötta ut oss och tappa koncentration och fokus. Detta går att åtgärda genom att ta regelbundna pauser, exempelvis arbete i 20 minuter för att sedan ta en paus på 10 minuter. Med denna metod så underlättar vi för oss att bibehålla en god koncentration och högt fokus på arbetsuppgifterna.

  • Försök att ha en så rak kroppshållning som möjligt
Utöver de regelbundna pauserna så är det viktigt att försöka hålla en så god och rak kroppshållning som möjligt. När vi sträcker ut vår ryggrad så undviker vi att hamna i en framåtlutad och hopsjunken arbetsställning, som är direkt negativ för vår kroppshälsa och kroppshållning.
För fler tips till ergonomiska lösningar till hemmet så ber vi dig kika in vårt sortiment av ergonomiska hjälpmedel.
Laptopbord från vårt sortiment

 Är du i behov av ett bra och justerbart laptopbord till din hemarbetsplats? I sådana fall så har vi något för dig i vårt sortiment. Nedan kommer vi lista några av de behändiga och praktiska laptopbord som underlättat flera av våra kunders hemarbetsplatser.

 laptopbord-lapwood

Laptopbord Hopfällbart Lapwood

 Ett mångsidigt sidobord av bambu som är lätt att fälla ihop och ställa undan. Mycket användbart för att läsa, skriva, äta eller arbeta med den bärbara datorn i soffan, sängen, golvet etc.

Upptäck laptopbordet här.

laptopbord-multifunktionellt

Laptopbord Hopfällbart Multifunktionellt

Ett ergonomiskt och multifunktionellt hopfällbart laptopbord för att underlätta vardagen i hemmet. Det går bra att använda på flera olika sätt och platser, det är fantasin som avgör.

Upptäck laptopbordet här.

laptopbord-multifunktionellt-justerbart

Laptopbord Multifunktionellt Justerbart

Ett justerbart bord med multipla funktioner, perfekt när du jobbar vid en laptop. Det är också väldigt användbart för att äta på, som musikbord osv. Tack vare dess stora användningsområde och justerbara, hopfällbara design kan det användas i olika positioner: på en stol eller på golvet, när du ligger eller sitter, stående på en stabil yta osv.

Upptäck laptopbordet här.

 Läs fler artiklar från vår blogg här.