Vibrationsplatta - ett roligt och effektivt sätt att träna

Träna enkelt hemifrån med vår vibrationsplatta

Vibrationsplattan uppkom redan på 1970-talet i Ryssland med syfte att stärka muskulaturen och bentätheten hos landets kosmonauter efter att de varit utsatta för rymdens tyngdlöshet. När kosmonauterna hade varit uppe i rymden en längre tid så var det normalt att man hade blivit försvagad i muskulaturen, och så pass försvagad att traditionell träning var svårt att genomföra. Av den anledningen tog man fram och utvecklade vibrationsplattor som var ett effektivt och skonsamt sätt för kosmonauterna att återhämta sig och sakta men säkert återbygga den saknade muskulaturen.

vibrationsplatta-träning

Vibrationsplattan spred sig till idrottsvärlden

De goda resultaten som vibrationsplattan medförde hos kosmonauterna gick inte obemärkt förbi av övriga, utan idrottsvärlden bestämde sig för att haka på under 1990-talet, vilket gjorde vibrationsplattor vanligt förekommande bland elitidrottare.

De tidiga versionerna av vibrationsplattor var inte riktigt byggda för kommersiellt bruk i hemmet eller på gymmet. De kommersiella versionerna utvecklades under 1990-talet av den italienske professorn Carmelo Bosco.

träningsplattor-träning-vybeform

Vibrationsträning - en skonsam träningsform för alla

Att träna med hjälp av en vibrationsplatta är bra för alla som uppskattar stimulerande och enkel träning, men den är framför allt väldigt bra för de som har svårt att motionera på ett vanligt sätt. Vibrationsplattan är även perfekt som rehabiltering efter skador eller sjukdom, vid svår övervikt, hög ålder eller för de som har en stillasittande livsstil livssituation. De är även effektiva mot de som har problematik med lymfsystemet, då vibrationerna har en stimulerande effekt på blodcirkulationen.

Är ni intresserade av att veta mer om vår vibrationsplatta? Var goda och klicka er vidare här.